ads
Dear Readers,
As you know, the first of the SSC CHSL Tier -I - 08th January 2017 Exam was over now. The level of the paper was of Moderate. In this post we are sharing some of Questions which was asked in today’s exam all Slots. & Also we are updating this section regularly. 

Please Note, This is the Questions & Data given by our users, we are stating that here, if anything does not match which came in the exam, we will not be responsible for the same, Please mention in the comments section We will try to rectify that.

Quants Questions Asked in SSC CHSL Exam Tier 1 7 Jan 2016

  1. The LCM of two numbers is 2900% more than their HCF and sum of LCM and HCF of two number is 310. If one of the number is 20, find the other number? -Ans. 150.
  2. In 40 L mixture of milk and water, the ratio of milk to water is 7:1.In order to make the ratio of milk and water 3:1,the quantity of water (in liters) that should be added to the mixture will be - Ans. 6 2/3.
  3. Three persons walk from place A to place B. their speed are in the ratio 4 : 3 :5. The ratio f the times taken by them to reach B will be - Ans. 15:20:12.
  4. The average age of a woman and her daughter is 21 yr. The ratio of their ages is 5 : 1 respectively. What will be the ratio of their ages after 5 yr ? - Ans. 10 : 3.
  5. Find the value of for which the distance between the points and is 10 units. - Ans. -9,3.

GK Questions Asked in SSC CHSL Exam Tier 1 8 Jan 2016

Questions asked in 1st shift
  1. Process of making curd from milk – Coagulation
  2. Highest grosser Hollywood movie? Gone with Wind
  3. Seismology is discovered by whom? 
  4. How much is the biological oxygen demand? 
  5. Which catalyst is used to make milk from curd – Renin  
  6. Which state has maximum number of forests? – Madhya Pradesh  
  7. Bibi ka Maqbara was built by ? Azam Shah 
  8. Bodo Tribes are in which state? Assam  
  9. Who invented seismograph – John Milne 
  10. In BOD5, what is 5 ? – Biochemical Oxygen Demand : 5 part per million  
  11. Newtons third law – For every action, there is an equal and opposite reaction.  
  12. Who given oath to governor – Chief justice of high court
  13. Which is the longest day in northern hemisphere? 21 June 
  14. From where do plants get energy? CO2 
  15. What do you mean by displacement ? 
  16. Who won the Oscar for Best Supporting actress? Alicia Vikander
  17. Who is the author of Prithivi Raj Raso ? Chand Bardai   
  18. When did first world war start? – 1914
  19. Kanha is famous for which endangered species of deer – Swamp Deer 
  20. Which Vitamin helps in clotting of blood? – Vitamin K


Questions asked in 2nd shift
  1. What is the famous 'Chipko' movement associated with?- Preventing the felling of tree
  2. Current defence chief of india-General Bipin Rawat.
  3. Fundamental Rights are borrowed from which country- USA
  4. Who discovered venn diagram -John Venn 
  5. What salary of Indian president - 1.5 lakh
  6. First noble prize in physics was given to - Wilhelm Conrad Röntgen
  7. One question related to param veer chakra -
  8. One question related to Green house gas -
  9. Palankhet temple is famous for which God?
  10. when was bharat chhodo andolan started - 1942
  11. causes of ozone layer depletion- CFC
  12. Who say fatherof the nation to mahatma gandhi -Netaji Subhas Chandra Bose
  13. Longest river of india -
  14. Kaziranga national park is mainly famous for -
  15. one question related to Snow Leopard -

General Intelligence Questions Asked in SSC CHSL Exam Tier 1 8 January 2016

1. In each of the following questions, select the related letter/word/number from the given alternatives. - 
BEHK : PSVY : : ADGJ : ? - Ans. MPSV.
2. In each of the following questions, select the related word/letters /number from the given alternatives. - 
49 : 216 : : 36 : ?  - Ans. 125.

3. There are five friends-Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh. Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?
Ans. Satish.

4. From the given alternative words, select the words which cannot be formed using the letters of the given word. - 
INCONVENIENCE? - Ans. CONSCIENCE.

5. If DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code? - Ans.  XOON.

English Language Questions Asked in SSC CHSL Exam Tier -1 8 January 2016

  1. America was _________ by Columbus. - Ans. discovered.
  2. He shows great ability _________ Mathematics.  - Ans. In.
  3. The boys ______whom I was playing are all my good friends.  - Ans. with.
  4. ___________ can be no excuses this time, students.  - Ans. There.
  5. Octopuses are mostly shy and _____ harmless to human beings. - Ans. Generally.


Stay Tuned for more Asked Questions we will update very soon…..
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours