English Questions for SSC CHSL 2018

English Questions for SSC CHSL 2018

English Questions for SSC CHSL 2018

Directions (1-5): In the following question, a sentence has been given in Active / Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Active / Passive voice.

1. We shall invite Suresh.
a) Suresh would be invited by us.
b) Suresh would have been invited by us.
c) Suresh will be invited by us.
d) Suresh will have been invited by us.

2. They lock the door every night.
a) The door was being locked every night by them.
b) The door has been locked every night by them.
c) The door had been locked every night by them.
d) The door is locked every night by them.

3What was she doing in the house?
(a) What is being done by her in the house?
(b) What was being done by her in the house?
(c) What was done by her in the house?
(d) What is done by her in the house?

4.He has been reading for three months.
(a) He has read for three months.
(b) He was reading for three months.
(c) He is reading this book for three months.
(d) None of the above.

5. Will he have received the letter?
(a) Will the letter received by him?
(b) Will the letter be received by him?
(c) Will the letter have been received by him?
(d) Will the letter is received by him?

Directions (6-10): In the following questions, out of the four alternatives choose the one that can be substituted for the given word/phrase:
6. One who compiles a dictionary
(a) Lexicographer                      (b) Laurel
(c) Hooligan                                (d) Hawker

7. Each of two or more words having the same spelling or pronunciation but different meanings and origins.
(a) Pedestrian                            (b) Loquacious
(c) Homonym                             (d) Sycophant

8. Stealing of the literary works of other writers
(a) Patricide                                (b) Perjury
(c) Hedonism                               (d) Plagiarism

9. Kill someone for alleged crime without any trial
(a) Lavatory                                 (b) Lynch
(c) Sororicide                               (d) Sinecure

10. An institution for the medical care and recuperation of persons who are chronically ill.
(a) Sanatorium                          (b) Hypochondria
(c) Panacea                                (d) Soliloquy


Answers:
1.(c) 
2.(d) 
3.(b) 
4.(d) 
5.(c) 
6.(a) 
7.(c) 
8.(d) 
9.(b) 
10.(a) 
Share To:

IBTS INDIA

IBTS - (Institute for Banking Training & Educational Services) is in the Leading Institution for banking & SSC, IBPS, Center & State exams in Chandigarh.

Post A Comment:

0 comments so far,add yours