Parajumble Questions for SSC CHSL 2017-18

Parajumble Questions for SSC CHSL 2017-18

img-repsonsive

Q1. It is the right to
P: who see us at our most vulnerable
Q: the indiscretions of doctors
R: privacy that protects us from
(a) QRP
(b) QPR
(c) PRQ
(d) RQP
Ans.(d)
Sol. Correct sequence is ‘RQP’

Q2. It secured support from
P: government, a significant development in itself
Q: other sections of the
R: Opposition, and defeated the
(a) RQP
(b) QRP
(c) PRQ
(d) PQR
Ans.(b)
Sol. Correct sequence is ‘QRP’

Q3. The wide world is all
P: cannot for ever fence it out
Q: about you: you can fence
R: yourselves in, but you
(a) PRQ
(b) QRP
(c) RQP
(d) RPQ
Ans.(b)
Sol. Correct sequence is  ‘QRP’

Q4. To begin with,
P: is not that they are ‘unsmart’
Q: the problem with Indian cities
R: but that they are dysfunctional
(a) RPQ
(b) QRP
(c) QPR
(d) PRQ
Ans.(c)
Sol. Correct sequence is  ‘QPR’

Q5. A saint or a satyagrahi
P: freezing her acts of goodness
Q: is often put on a pedestal
R: in time
(a) PQR
(b) PRQ
(c) QPR
(d) RQP
Ans.(c)
Sol.  Correct sequence is ‘QPR’

Q6. Gandhi often
P: was unnecessary violence
Q: withdrew from an act of Satyagraha if he 
R: felt there
(a) PRQ
(b) PQR
(c) RQP
(d) QRP
Ans.(d)
Sol. Correct sequence is  ‘QRP’

Q7. It is a pity that
P: such violence hardly
Q: comes within the
R: purview of the law
(a) QRP
(b) RPQ
(c) PRQ
(d) PQR
Ans.(d)
Sol.  Correct sequence is ‘PQR’

Q8. His exact date of birth is not known
P: but it is believed that he was born in
Q: late May and later on he decided to celebrate May 29 as his birthday,
R: as this was the date he climbed Everest
(a) PRQ
(b) PQR
(c) QRP
(d) RPQ
Ans.(b)
Sol. Correct sequence is  ‘PQR’

Q9. Do not be anxious about
P: thanksgiving, present your requests to God 
Q: and petition, with
R: anything, but in every situation, by prayer
(a) PRQ
(b) PQR
(c) QRP
(d) RQP
Ans.(d)
Sol. Correct sequence is  ‘RQP’

Q10. You fail to
P: what someone is born,
Q: recognize that is matters not
R: but what they grow to be!
(a) QPR
(b) PRQ
(c) RPQ
(d) QRP
Ans.(a)
Sol.  Correct sequence is ‘QPR’

Q11. The Finance Minister, under
P: whose supervision this
Q: has not made any definite statement
R: has taken place,
(a) RPQ
(b) QRP
(c) PRQ
(d) QPR
Ans.(c)
Sol.  Correct sequence is ‘PRQ’

Q12. Truth was
P: to lead to a breach of peace as a false one 
Q: no defence since
R: a true defamatory statement was as likely.
(a) QPR
(b) RPP
(c) PQR
(d) PRQ
Ans.(a)
Sol. Correct sequence is  ‘QPR’

Q13. Taken together, this
P: gives a total global
Q: stockpile of almost 1,900 tons of
R: nuclear weapons-usable material
(a) QRP
(b) PQR
(c) RPQ
(d) QPR
Ans.(b)
Sol. Correct sequence is  ‘PQR’

Q14. The loss of these
P: young, and often
Q: make us ponder
R: bright, people must
(a) PRQ
(b) PQR
(c) QPR
(d) RPQ
Ans.(a)
Sol.  Correct sequence is ‘PRQ’

Q15. The essay is about
P: namely.
Q: what its title says, 
R: the enemies of intellectual liberty
(a) RPQ
(b) QRP
(c) QPR
(d) PRQ
Ans.(c)
Sol. Correct sequence is  ‘QPR’
Share To:

IBTS INDIA

IBTS - (Institute for Banking Training & Educational Services) is in the Leading Institution for banking & SSC, IBPS, Center & State exams in Chandigarh.

Post A Comment:

0 comments so far,add yours