Important Fillers Questions for SSC CHSL 2017-18


Important Fillers Questions for SSC CHSL 2017-18

Q1. …………… eye witnesses, the news reporter said that six armed men robbed the bank.
(a) Examining
(b) Observing
(c) Quoting
(d) Referencing
Ans.(c)
Sol. Correct choice is ‘Quoting’

Q2. The speed with which she typed the draft demonstrated that she is a …………… secretary.
(a) savvy
(b) adapted
(c) nimble
(d) competent
Ans.(d)
Sol. Correct choice is Competent’

Q3. Rational thinkers are intellectually …………… than those who accept faith without questioning the age old practices.
(a) cultured
(b) sophisticated
(c) superior
(d) modern
Ans.(c)
Sol. Correct choice is ‘Superior’

Q4. I never go shopping on weekends as on those days the malls are …………… of people.
(a) full
(b) busy
(c) crowded
(d) packed
Ans.(a)
Sol. Correct choice is ‘full’

Q5. The warning bells …………… several times before anyone realized the danger.
(a) were ringing
(b) had rung
(c) had rang
(d) would have rung
Ans.(b)
Sol. ‘had rung’, Past Perfect Tense is needed here.

Q6. Nobody gets …………… with a pretentious smug.
(a) along
(b) up
(c) about
(d) through
Ans.(a)
Sol. Preposition ‘Along’ is the most appropriate choice.

Q7. Every evening a …………… of wolves descends into the valley to hunt.
(a) pack
(b) gang
(c) company
(d) herd
Ans.(a)
Sol. Verb ‘Pack’ is the most appropriate choice.

Q8. …………… around the bush.
(a) To hit
(b) To beat
(c) To circle
(d) To hide
Ans.(b)
Sol. To beat

Q9. It doesn’t look like you’re all that …………… at singing either.
(a) ignorance
(b) skilled
(c) adept
(d) adapt
Ans.(c)
Sol. Noun ‘Adept’ is the most appropriate choice.

Q10. …………… between the staff and management led to eventual collapse of the business.
(a) Roughness
(b) Abrasion
(c) Irritation
(d) Friction
Ans.(d)
Sol. Noun ‘Friction’

Q11 Oats are cut shortly before reaching ……………, when they are known as oat-hay.
(a) maturity
(b) age
(c) ripeness
(d) readiness
Ans.(a)
Sol. Noun ‘maturity’ is the most appropriate choice.

Q12. I …………… to return by the 3rd of the month.
(a) strategize
(b) program
(c) plan
(d) project
Ans.(c)
Sol. Correct choice is ‘plan’

Q13. The Department has …………… a complaint against Mr. Bakshi.
(a) expressed
(b) registered
(c) informed
(d) noted
Ans.(b)
Sol. Correct choice is ‘registered’

Q14. He has a …………… interest in studying human psychology.
(a) deep
(b) wide
(c) vast
(d) heavy
Ans.(a)
Sol. Correct choice is ‘deep’

Q15. The baby looked …………… the toffee with greedy eyes.
(a) upon
(b) into
(c) on
(d) at
Ans.(d)
Sol. Correct choice is ‘at’

Share To:

IBTS INDIA

IBTS - (Institute for Banking Training & Educational Services) is in the Leading Institution for banking & SSC, IBPS, Center & State exams in Chandigarh.

Post A Comment:

0 comments so far,add yours