Must Do Current Affairs for IBPS PO Mains 2017


img-responsive

Must Do Current Affairs for IBPS PO Mains 2017

Q1. Name the platform for property buyers & sellers that has recently announced the launch of India's first online bidding platform for residential and commercial properties and tied-up with developer M3M for the inaugural 'My Bid, My Home' program.

Answer: Magicbricks

Q2. Name the Australian pacer who has recently retired from Test Match and ODIs citing recurring injuries as the reason.

Answer: John Hastings

Q3. In which city, Indian Space Research Organization (ISRO) will set up a research centre for start ups, academicians, environmentalists and entrepreneurs?

Answer: Guwahati

Q4. Name the Former Union minister and socialist leader who passed away recently due to age-related ailments.

Answer: Purushottam Lal Kaushik

Q5. Which is the first law firm to have opened an office at Gujarat International Finance Tec-City (GIFT)?

Answer: J Sagar Associates

Q6. Prime Minister Narendra Modi has laid the foundation stone for Bhadbhut Barrage to be built over ______________ Gujarat. 

Answer: Narmada River

Q7. President Ram Nath Kovind has launched 100 crore rupees Mata Amritanandamayi Math Project named ______________ to provide filtration system for cleaning drinking water to 5000 villages across India.

Answer: Jeevamritham

Q8.  A group of ministers (GoM) has been set up under Assam Finance Minister _____________ to make the composition scheme more attractive and also revisit GST rates on restaurants.

Answer: Himanta Biswa Sarma

Q9. Name the Indian Snooker Player who has clinched the World Open Under-16 Snooker Championship title at St. Petersburg in Russia.

Answer: Anupama Ramachandran

Q10. The Archaeological Survey of India (ASI) is hosting an international conference on “Dialogue of Civilizations – IV” at Delhi, Gandhinagar and Dholavira. The first conference of this series was inaugurated in ___________ in 2013.

Answer: Guatemala

Q11. The Union Home Minister Shri Rajnath Singh inaugurated the four-day First ‘BIMSTEC Disaster Management Exercise- 2017’ in ___________.

Answer: New Delhi

Q12. The Norwegian Nobel Committee has awarded the Nobel Peace Prize for 2017 to the International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). ICAN headquarters in ________________.

Answer: Geneva, Switzerland

Q13. What is the ranking of India among the most valuable nation brand, according to Brand Finance’s Nation Brands list 2017?

Answer: 08th

Q14. Who is the present President of Washington D. C. headquartered World Bank?

Answer: Jim Yong Kim

Q15. Vice President M Venkaiah Naidu inaugurated the third International Conference on Yoga. The theme of this year’s conference is ____________________.

Answer: Yoga for Wellness
Share To:

IBTS INDIA

IBTS - (Institute for Banking Training & Educational Services) is in the Leading Institution for banking & SSC, IBPS, Center & State exams in Chandigarh.

Post A Comment:

0 comments so far,add yours