ads

Questions Asked in IBPS SO Prelims Exam 31 December 2017

Questions Asked in IBPS SO Prelims Exam 31 December 2017

The final exam of this year , IBPS SO Prelims Exam 2017 has begun and we know you have been eagerly waiting for the review and analysis of the IBPS SO Prelims Exam 2017. Considering the level of difficulty of the exam, this exam has got a major attraction, since this Specialist Officer Exam is one of the prominent Exam of the year and since this is the last exam of the year, this has caught the major attraction among the other exams.
Questions Asked in IBPS SO Prelims Exam 31 December 2017

Here is the detailed Questions Asked in IBPS SO Prelims Exam 31 December 2017. Read today’s Exam Analysis along with this article to know what kind of questions are asked in today’s exam. This will be very beneficial for you if you haven’t appeared for your exam yet. Even if you did appear for the exam already, you can analyze your performance by having a look at the analysis published.

Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017 SLOT 1

Quant Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017

    Q 1. Number Series Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017
    1. 11, 13, 111, 257, 427, ?  Answers - 609
    2. 38, 51, 25, 64, 12, ? Answers - 77
    3. 4, 14, 31, 57, 94, ? Answers - 50
    4. 4, 2.5, 3.5, 9, ?, 328 Answers - 40
    5. 6, 5, 9, 26, ?, 514 Answers - 103
    Q 2. A B C D are four colleges there are total 2000 students in and in college d there are 380 female students and and in college a there are 260 female students and in college a female students are 50 more then male students and in college d male are 20% less then female and the ratio of students in college b and c are 7:13 and in college b and c the no of male students are 35 and 15 less then the avg no of male students ?
    Q 3. Root (2025-x)/25 =16

    Reasoning Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017

    Directions (1 – 5): Answer the questions on the basis of the information given below.
    Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are seating around a circular table. Some of them are facing inside & others are facing outside. Opposite direction means if one is facing inside the centre, second one face outside the centre, and vice versa.
    Three people are seating between F and D and both face opposite direction to each other. E is seating second to right of both D and F, and face opposite direction as F faces. C is seating third to right of E, who is not opposite to B. G is neighbour of both E and D, and seating second to right of B, who is not a neighbour of E. G is third to left of A, who is third to right of both H and G. B face towards the centre and is seating second to left of C.  
    1. If all the friends are seating according to alphabetical order in anti clock wise direction, starting from A, how many friends remain at same position (excluding A)?
    A) One
    B) Two 
    C) Three 
    D) Four 
    E) None 
    2. If D interchanged his position with H and, F interchanged his position with G, who sits immediately right of H in new arrangement? 
    A)  F
    B)  G 
    C)  E
    D)  A
    E) None 
    3. Who is seating third to left of B? 
    A)  H
    B) C
    C) A
    D) F
    E) None 
    4. How many persons are facing away from the centre?
    A) Three 
    B) Four 
    C) Five 
    D) Two 
    E) None 
    5. Who among the following pairs are facing same direction and seating opposite to each other ?
    A) H, B
    B) C, G
    C) F,  D 
    D) E, A
    E) None 
    Directions (6 – 10): Answer the questions on the basis of the information given below.
    Ten friends are sitting on twelve seats in two parallel rows containing five people each, in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In Row 1: A, B, C, D and E are seated and all of them are facing south, and in Row 2: P, Q, R, S and T are sitting and all of them are facing north. One seat is vacant in each row. Therefore, in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row.
    All of them like different colors – Red, Green, Black, Yellow, White, Blue, Brown, Purple, Pink and Grey, but not necessarily in the same order.
    There are two seats between Q and the vacant seat. Q does not like White, Red and Purple. E is not an immediate neighbor of C. B likes Grey. Vacant seat of row 1 is not opposite to S and is also not at any of the extreme ends of Row-1.The one who likes Black sits opposite to the one, who sits third to the right of the seat, which is opposite to S. C is not an immediate neighbor of D. T, who likes neither White nor Blue, does not face vacant seat. D faces R. The vacant seats are not opposite to each other. Two seats are there between C and B, who sits third right of the seat, on which the person who likes Brown is sitting. S sits third to the right of seat on which R sits and likes Yellow. The one who likes Pink faces the one who likes Yellow. The persons who like Red and Purple are adjacent to each other. The vacant seat in row 1 is not adjacent to D.Q sits at one of the extreme ends. E neither likes Pink nor faces the seat which is adjacent to the one who likes Blue. The one who likes White is not to the immediate right of the one who likes Yellow. The person who likes Green doesn’t face the person who likes Purple.
    6. How many persons are sitting between T and the one who likes yellow color?
    A) None
    B) One
    C) Two
    D) Three
    E) None of these
    7. Which of the following faces the vacant seat of Row – 2?
    A) The one who like white color
    B) A
    C) D
    D) The one who likes grey color
    E) Cannot be determined
    8. Who is sitting at the immediate left of person who likes purple color?
    A) E
    B) D
    C) The one who likes black color
    D) The one who likes green color
    E) The one who likes grey color
    9. Who amongst the following sits at the extreme end of the row?
    A) R, Q
    B) E, S
    C) T, C
    D) C, D
    E) None of these
    10. If Q is made to sit on vacant seat of his row, then how many persons are there between the persons who sit opposite to Q now and who sat opposite to Q previously?
    A) Two
    B) Three
    C) Four
    D) None
    E) One
    Directions (Q. 11–15): Study the following arrangement of series carefully and answer the questions given below:
    C # E N 4 $ F 3 I L 8 @ G © P O V 5 2 A X % J 9 * W K 6 Z 7&2 S
    11. How many such symbols are there in the above arrangement each of which is either immediately preceded by a letter or immediately followed by a letter but not both?
    A) None              
    B) Three
    C) One                 
    D) More than three
    E) Two
    12. If all the symbols in the above arrangement are dropped which of the following will be twelfth from the left end?
    A) 8                       
    B) 2
    C) A
    D) Other than given options
    E) O
    13. How many such numbers are there in the above arrangements each of which is immediately followed by a consonant but not immediately preceded by a letter?
    A) None              
    B) Two
    C) One
    D) Three
    E) More than three
    14. Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to this group?
    A) 6 &*                
    B) 5 X O
    C) F L 4
    D) G O 8
    E) 9 K %
    15. Which of the following is the seventh to the right of the eighteenth from the right end of the above arrangement?
    A) I
    B) Other than given options
    C) 8
    D) J
    E) *

    Answer Key
    1. B
    2. A
    3. D
    4. B
    5. A
    6. C
    7. D
    8. E
    9. C
    10. E
    11. B
    12. E
    13. C
    14. A
    15. D

    English Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017

    1. Reading Comprehension – 2 Sets, 10 Qs (each consisting of 5 Qs)
      – 1 Passage was based on “Scope on Economy”
      – Other passage was based on “Steps that should be taken to stop the corruption”
      – Meaning of “Narrowing” was asked. Also antonym of “Dearer” was asked in exam.
    2. Error Spotting 10 Qs – Asked in a different way.
      A sentence was divided into 5 parts. It was given that the last part of the sentence is error free. You have to find error free part of the sentence among the 4 parts.
    3. Fill in the blanks – 5 Qs – Vocab Based.
      2 Sentences were given in which you had to choose a word which correctly fits in both the sentences.

      Eg.  i) He is _______ at playing the piano.
              ii) Exercise is _______ for health. 

      Answer – Good

    General Awareness Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017

    1. Headquarter of indusind bank?
    2.  FIFA U-19 was held at?
    3. 1 Qs based on Basel committee?
    4. Policy Advisor?
    5. Repo rate?

    IBPS SO Prelims Exam Analysis 31 December 2017 (Shift-1)



    Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017 SLOT 2


    Quant Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017

    update soon

      Reasoning Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017

      update soon

      English Questions Asked in IBPS SO Pre Exam 31 Dec 2017

      update soon

      IBPS SO Prelims Exam Analysis 31 December 2017 (Shift-2)

      We anticipate your Best performance in the exam. Feel free to drop any of your queries/ suggestions in the comments section below. You can also share the questions asked in the exam in the same place. Stay connected for more information regarding IBPS PO Pre  Exam Analysis & Questions 22 September 2017. Follow us  on  www.ibtsindia.com or www.ibtsindia.com/ibtsinstitute.com

      All the Best for your Next Shifts & Upcoming Exams.
      For More Exams Notifications & Coaching Classes & Training Stay tuned with
      AIMSUCCESS.IN
      Content Partner:
      IBTS INDIA - India's Leading Institution for IBPS Exams Coaching in Chandigarh. 

      ads
      Share To:

      IBTS INSTITUTE

      India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

      Post A Comment:

      0 comments so far,add yours