ads

Important English Questions for SSC CHSL

Important English Questions for SSC CHSL

Important English Questions for SSC CHSL

Directions: In question nos. 1 to 5, four alternatives are given for the idiom/phrase bold-italicised in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase and mark it in the Answer-Sheet.

1. Modi was trying to woo a state he was in complete control by dint of his development work.       
(A) by way of                       
(B) because of        
(C) despite                             
(D) for

2. Whoever decides to take up the gauntlet and challenge the minister will have a tough battle.        
(A) yield                                 
(B) surrender        
(C) uphold                             
(D) accept the challenge

3. City economists pour cold water on the idea that the economic recovery has begun.        
(A) criticize                            
(B) accept very easily        
(C) have no idea                  
(D) have low spirit

4. They will be cutting through the competition like a hot knife through butter.        
(A) with much difficulty     
(B) very easily       
(C) by paying heavily         
(D) in adverse situation

5. Will you just knock it off !        
(A) start                                 
(B) throw away       
(C) stop                                 
(D) hit forcibly

Directions: In question nos. 6-10, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed your answer is (D). Mark your answer in the Answer-Sheet.

6. One of the priority areas for the Chief Minister has been to change the image of UP not safe for women.        
(A) to be not safe for the sake of women  
(B) being safe for women        
(C) as being not safe for women        
(D) No improvement

7. In a dramatic move, the AAP govt in Delhi directed its anti-corruption branch to file a FIR at Mukesh Ambani, chief of Reliance Industries Limited.       
(A) to file an FIR against   
(B) to file the FIR over        
(C) for filing FIR on           
(D) No improvement

8. After its heady success in the Delhi Assembly election, the AAP is eying Maharashtra and Haryana.       
(A) Ahead of success          
(B) Heading the success        
(C) Success of heading       
(D) No improvement

9. Though there is no deny the necessity of flushing out the militants from the temple complex for killing innocent people, the method adopted for this purpose remains a black spot.
        (A) There is no denial though   
        (B) Though there is no denying
        (C) No denying is there though
        (D) No improvement

10. Politicians have been blamed always in India for the country’s sagging self-confidence that often accompanies a difficult economic and social transition.        
(A) have always blamed           
(B) always have blamed being        
(C) have always been blamed         
(D) No improvement

Answers:

  1. B
  2. D
  3. A
  4. B
  5. C
  6. C
  7. A
  8. D
  9. B
  10. C
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours