ads
img-responsive

Important Current Affairs for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Q1. What is the ranking of India on the recently released World Economic Forum's Global Human Capital Index?
Answer: 103

Q2. Name the first state that has recently rolled out an Electric Vehicle and Energy Storage Policy.
Answer: Karnataka

Q3. Name the Operation that India has recently started to provided assistance to Bangladesh in response to the humanitarian crisis being faced on account of the large influx of Rohingya refugees.
Answer: Operation Insaniyat

Q4. Corporate Affairs Ministry and CBDT has signed an MoU for automatic and regular exchange of information to curb black money in the country. What does 'DT' stands for in CBDT?
Answer: Direct Taxes

Q5. Frank Vincent passed away recently at age 80. He was famous _________.
Answer: American Actor

Q6. With which Payment gateway provider, IRCTC has announced its collaborations to provide users a safe and secure option to pay for rail tickets booked?
Answer: PayU

Q7. Name the payment bank that has partnered with the National Payments Corporation of India (NPCI) to launch a RuPay-powered digital debit card.
Answer: Paytm Payments Bank

Q8.  The Department of Industrial Policy and Promotion has recently organized the second State Startup Conference in ___________.
Answer: New Delhi

Q9. Name the city that will host the fifth edition of the ‘Coastal Shipping and Inland Water Transportation Business Summit 2017’.
Answer: Kochi

Q10. Name the capital city that has been named as the world’s top financial center in the World, as per the recent survey.
Answer: London

Q11. Who is the present MD & CEO of Punjab National Bank?
Answer: Sunil Mehta

Q12. India Regulation Board, Securities and Exchange Board of India was recently in News. It was established in ______________.
Answer: 1988

Q13. Name the Private sector lender that has signed a confidentiality agreement with India's second largest Microfinance Company Bharat Financial Inclusion for the proposed merger between them.
Answer: IndusInd Bank

Q14. The Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) has recently raised the upper age limit for joining the National Pension Scheme (NPS) to 65 years. Who is the present Chairman of PFRDA?
Answer: Hemant Contractor

Q15. Who is the Present Governor of Jharkhand?
Answer: Smt Droupadi Murmu
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours