ads
 

1. What is the full form of TCP/IP ? 
  • Ans : Transmission Control Protocol and Internet Protocol.

2. Which key is used in MS Word to directly go to the end of the page? 
  • Ans: Ctrl + End

3. What is the name of that text in a webpage which when clicked opens another document ? 
  • Ans : Hyperlink.

4. Which feature in MS Word automatically corrects the spelling , typing , capitalization or grammatical errors ? 
  • Ans : Auto Spell.

5. Error in computer program is known by which name? 
  • Ans : Bug.

6. Files are being organised in computers by storing them in ? 
  • Ans : Folders.

7. To save an existing file with a new name or to a new location, which command should be used ? 
  • Ans : Save As.

8. One thousand bytes is a ______ ? 
  • Ans : Kilobyte .

9. Different applications and documents of windows desktop are represent by ? 
  • Ans : Icons.

10. Attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity is known as ? 
  • Ans : Phishing Trips.

11. Where are programs and data kept while the processor is using them ? 
  • Ans : Main Memory.

12. What is full form of ISDN ? 
  • Ans : Integrated Services Digital Network

13. In Excel all formula starts with ? 
  • Ans : =

14. Servers are computers which provide resources to the other computers connected to a ? 
  • Ans : Network.

15. Holding the mouse button down while moving an object or text is known as ? 
  • Ans : Dragging.
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours