ads
  


 1. Where is the Great Himalayan National Park situated?
Answer. Himachal Pradesh

 2. Where is the Nandini Wild Life Sanctuary situated?
Answer. J&K

3. Where is Jhajjar Bacholi Wild life sanctuary located?
Answer. Punjab

4. Where is Sultanpur National Park situated?
Answer. Haryana

5. Where is Chandraprabha Wild Life Sanctuary sitauted?
Answer. UP

6. Where is Kanger Valley National Park sitauted?
Answer. Chattisgarh

7. Where is Rajiv Gandhi National Park situated?
Answer. Andhra Pradesh

8. Where is Nellapattu Wild Life Sanctuary situated?
Answer. Andhra Pradesh

9. Where is Manas National Park situated?
Answer. Assam

10. Where is Porbandar Lake Wild life Sanctuary situated?
Answer. Gujarat

11. Where is Bannerghatta National Park situated?
Answer. Karnataka

12. Where is Neyyar Wild Life Sanctuary situated?
Answer. Kerala

13. Where is Periyar Wild Life Sanctuary situated?
Answer. Kerala

14. Where is Panna National Park situated?
Answer. MP

15. Where is Great Indian Bustard Wild Life Sanctuary situated?
Answer. Maharashtra

16. Where is Baisipalli Wild Life Sanctuary situated?
Answer. Odisha

17. Where is Darrah National Park situated?
Answer. Rajashtan

18. Where is Khangchendzonga National Park situated?
Answer. Sikkim

19. Where is Mudumalai Wild Life Sanctuary situated?
Answer. Tamil Nadu

20. Where is Clouded Leopard  National Park situated?
Answer. Tripura


INTERNATIONAL RIVERS



1.Lake Itasca is the source of which river?
A.Mississippi River
B.Amazon River
C.Lena River
D.None of these
Ans-A

2.Longest river of world?
A.Amazon River
B.Nile
C.Yangtze
D.None of these
Ans-B

3.Which is the third longest river in Finnmark county, Norway?
A.Namsen
B.Otra
C.Altaelva
D.Numedalslågen
Ans-C

4.Which among of the following is the  longest River of asia ?
A.Yangtze
B.Yellow River
C.Mekong River 
D.Lena River
Ans-A

5. Which international river defining a long stretch of the Portugal-Spain border?
A.Guadalquivir
B.Guadiana River
C.Meuse
D.Vardar
Ans-B

6.Which among the following is the longest river in the United Kingdom?
A.River Trent
B.River Thames
C.River Severn
D.River Great Ouse
Ans-C

7.__________________, a right tributary of the Sava, forms a natural border between north-west Croatia and southeast Slovenia.
A.Zrmanja
B.Neretva
C.Mrežnica
D.The Kupa river
Ans-D

8._________ is Europe's second-longest river, after the Volga River, and also the longest river in the European Union region.
A.Otra
B.Danube
C.Altaelva
D.None of the above
Ans-B
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours