Synonyms/Antonyms for SBI/ SSC

Synonyms/Antonyms for SBI/ SSC

Synonyms/Antonyms for SBI/ SSC

Directions (Q.1–5): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word as your answer.
1. Nexus
A) connection 
B) distance
C) deficit 
D) difference

2. Mammoth
A) straight 
B) huge
C) wild 
D) greedy

3. Hyperbole
A) expansion 
B) imitation
C) decoration 
D) exaggeration

4. Eulogy
A) apology 
B) address
C) speech 
D) praise

5. Menacingly
A) dangerously 
B) threateningly
C) harmfully 
D) hideously

Directions (Q.6-10): In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word as your answer.

6. Impeccable
A) faulty 
B) tedious
C) flashy 
D) boring

7. Amalgamate
A) separate 
B) combine
C) assimilate 
D) integrate

8. Zenith
A) climax 
B) crisis          
C) acme 
D) nadir

9. Influx
A) reflex 
B) deflection    
C) effluent 
D) exodus

10. Orderly
A) Semitic 
B) colic           
C) democratic 
D) chaotic

Answers:

1. A
2. B
3. D
4. D
5. B
6. A
7. A
8. D
9. D
10. D
Share To:

IBTS INDIA

IBTS - (Institute for Banking Training & Educational Services) is in the Leading Institution for banking & SSC, IBPS, Center & State exams in Chandigarh.

Post A Comment:

0 comments so far,add yours