ads

Most Expected Science Questions for IB ACIO Exam 2017

img-responsive

Most Expected Science Questions for IB ACIO Exam 2017

Intelligence Bureau ACIO Exam 2017 Will be conducted on 15th October 2017. Here we are providing questions for General Awareness section. Today, in this quiz we shall study Biology Questions for IB ACIO Exam, Study and Score great marks in the Exam. 

Q1. Which one of the following is not a vaccine ? 
(a) BCG
(b) Anti-rabies 
(c) Polio vaccine
(d) Progesterone 

Q2. The discoverer of penicillin was 
(a) Lord Lister 
(b) Alexander Fleming
(c) Karl Landsteiner 
(d) Walter Reed 

Q3. The dried flower buds that are used as a spice in 
(a) Cardamom
(b) Cinnamon 
(c) Cloves 
(d) Saffron 

Q4. The end production of the digestion of starch in the alimentary canal  is—
(a) Glucose 
(b) Galactose 
(c) Maltose 
(d) Isomaltose 

Q5. Syrinx is the voice box in 
(a) Amphibians 
(b) Reptiles 
(c) Birds
(d) Mammals 

Q6. In coriander, the useful parts are  
(a) roots & leaves 
(b) leaves & flowers 
(c) leaves & dried fruits 
(d) flowers & dried fruits 

Q7. Which plant is called ‘Herbal Indian Doctor’ ? 
(a) Amla 
(b) Mango 
(c) Neem 
(d) Tulsi 

Q8. The pH of human blood is 
(a) 7
(b) 7.8
(c) 6.6
(d) 7.4

Q9. The noble gas used for the treatment of cancer is 
(a) Helium 
(b) Argon 
(c) Krypton 
(d) Radon 

Q10. Bt seed is associated with 
(a) Rice 
(b) Wheat 
(c) Cotton 
(d) Oil seeds 

Answer
  1. (d)
  2. (b)
  3. (c)
  4. (a)
  5. (c)
  6. (c)
  7. (a)
  8. (d)
  9. (d)
  10. (c)
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours