ads
Q1. Who won the 2016 Brazilian Grand Prix F1 championship recently?
Answer: Lewis Hamilton

Q2. Which Indian private sector bank has received Reserve Bank of India (RBI)'s permission to open its first international branch recently at the Dubai International Financial Centre?
Answer: Federal Bank
Q3. Private sector lender YES Bank has appointed __________ as Group President and Head of Global Indian Banking.
Answer: Amresh Acharya
Q4. The India-China Joint Training Exercise "Hand in Hand 2016" will be held from November 15 to 27, 2016 in which Indian city?
Answer: Pune
Q5. Which country will preside the eighth edition of the Conference of Parties (COP) to WHO Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) which will be held in Switzerland's Geneva in 2018?
Answer: India
Q6. Name the Chinese actor, who has received the little gold statuette, an honorary Oscar 2016 for his decades of work in films?
Answer: Jackie Chan
Q7. The Government has hiked the MSP of wheat by 100 rupees per quintal and pulses by up to 550 rupees a quintal to boost the output of these rabi crops and check prices recently. MSP stands for?
Answer: Minimum Support Price
Q8. Who has appointed as Chairman of Tata Global Beverages?
Answer: Harish Bhat
Q9. Which country has announced national rollout of an online programme for pre-schoolers to learn foreign languages, including Hindi, from next year onwards?
Answer: Australia
Q10. Name the Indian-origin Sikh, who became UK’s first-ever ethnic minority judge and the first to sit on the English Bench wearing a turban instead of a horse-hair wig, has died?
Answer: Mota Singh
Q11. Which organisation and the Government of India signed a $500 million loan to build a 9.8 km long road bridge across the Ganges River to improve transport connectivity between North and South Bihar and for better link between the State Capital, Patna, and the surrounding areas?
Answer: Asian Development Bank (ADB)
Q12. Which state has launched a key programme to provide free electricity connection to about 50 lakh households above the poverty line?
Answer: Bihar
Q13. Bihar chief minister Nitish Kumar kicked off another resolve of his saat nischay (seven resolves) programme with the project to provide a power connection to every household by ...............?
Answer: 2018
Q14. Which state has became the first state in the country to adopt the Fly Ash Utilization Policy?
Answer: Maharashtra
Q15. President Pranab Mukherjee has inaugurated the India International Trade Fair which will see participation of over 150 companies from 27 countries. This year’s edition of the mega trade fair with theme is..............?
Answer: Digital India
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours