ads

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:
A, B, C, D, E, F, G and H are the eight members in a family, they all are sitting around a rectangular table facing the centre for dinner. There is only one members sitting in each shorter side of the rectangle. B and C are in opposite side and facing diagonally each other. H is not infront of E, who is on the immediate left of G. H, who is facing F is sit second to the right of A. F is not in the shorter side of the table and cannot be an immediate neighbour of C. G should be on the shorter side.
1.       Who is on the immediate right of G?
(a) F
(b) B
(c) H
(d) C
(e) A

2.       Who among the following is sitting between B and D?
(a) G
(b) F
(c) A
(d) C
(e) H

3.       What position of D with respect to H?
(a) Immediate left
(b) Second to the left
(c) Third to the left
(d) Immediate right
(e) Second to the right

4.       Which among the following pair represents the immediate neighbour of A?
(a) C, H
(b) C, D
(c) F, D
(d) E, H
(e) B, F

5.       Who among the following is exactly between C and E?
(a) H
(b) F
(c) A
(d) G
(e) B

Directions (6-12): Study the information given below and answer the given questions.
Nine people Alisa, Bruce, Cruise, Denial, Eagle, Franco, Gayle, Honey and Jocky stay in a building, but not necessarily in the same order. The building has nine floors and only one person stays on one floor. All of them own one car each, and each car is of a different colour, ie blue, grey, white, black, yellow, green, red, orange and pink, but not necessarily in the same order. The ground floor is numbered 1, the floor above it is numbered 2, and so on, and the topmost floor is numbered 9.
Honey owns a black-coloured car and stayed on an even-numbered floor. Alisa is stays on any even-numbered floor. Alisa stays on any even-numbered floor below the floor on which Honey stays. The one who owns an orange-coloured car stays on the fourth floor. Eagle stays on the second floor and owns a white-coloured car. The one who owns a pink-coloured car stays on the third floor. Alisa does not own a green coloured car. There are two floors between the floors on which the people owning the red and the black-coloured car. Cruise owns a grey-coloured car. There are three floors between the floors on which Cruise and Gayle stay. Denial stays on a floor immediately above Jocky’s floor. There is one floor between the floors on which Francos and Gayle stay. Francos does not own the pink coloured car. The one who owns the blue car stays on the topmost floor. Francos does not stay on the ground floor.
6.       Who amongst the following owns the green-coloured car?
(a) Denial                                                    
(b) Jocky
(c) Gayle                                                      
(d) Francos
(e) None of the above

7.       Who amongst the following stays on the topmost floor?
(a) Francos                                                  
(b) Gayle
(c) Denial                                                    
(d) Cruise
(e) None of the above

8.       Alisa owns a car of which of the following colours?
(a) Orange                                   
(b) Pink
(c) Yellow                                    
(d) Blue
(e) None of the above

9.       Who stays on the floor which is exactly between the floor on which Honey stays and the floor on  which Alisa stays?
(a) Bruce                                                      
(b) Gayle
(c) Cruise                                                     
(d) Francos
(e) None of the above

10.    How many floors are there between the floor on which Jocky stays and the floor on which Cruise stays?
(a) One                                                         
(b) Two
(c) None                                       
(d) Three
(e) More than three

11.    Which of the following is true as per the given information?
(a)     Bruce stays on a floor immediately below the floor on which Honey stays.
(b)     Gayle stays on a floor immediately above the floor on which Alisa stays.
(c)     Francos stays on the eighth floor.
(d)     Denial owns the orange-coloured car.
(e)     None of the above

12.    On which of the following floors does Gayle stay?
(a) 1st                                                                                            
(b) 6th
(c) 5th                                                             
(d) 7th
(e) None of the above

Directions (13-15): Read the following information carefully and answer the questions given below:
B, D, P, M, F, H, K and W are eight friends who have completed their MBA programme with specialization — Marketing, Personnel, Operations, Systems and Finance. Three of them have passed with dual specialization. Operations and Systems were not offered as dual specialization with any of the remaining three specializations. P has passed with Marketing and Finance and earns the least. B has passed with Operations and earns more than F, D and K. W has passed with Personnel and earns less than only M who has passed with a dual specialization. B is third from the top when they are arranged in descending order of earnings. D earns more than K but less than F. No two of them have same earning. K, who earns more than H, has passed with Marketing whereas H has passed with dual specialization of Personnel and Finance. None of the three is having the same set of dual specialization. Two of them are having Systems specialization.
13.    Which of the following pairs has the Systems specialization?
(a) BF
(b) BM
(c) FH
(d) Data inadequate
(e) None of the above

14.    Which of the following specializations is opted by most of them as either single or one of the dual specializations?
(a) Marketing
(b) Personnel
(c) Systems
(d) Both (a) and (c)
(e) Both (a) and (b)

15.    Which of the following dual specializations is applicable to M?
(a) Personnel, Marketing
(b) Marketing, Finance
(c) Personnel, Finance
        (d) Data inadequate
        (e) None of the above


------------- ANSWER KEY -------------

1
B
2
B
3
C
4
B
5
A
6
D
7
E
8
C
9
D
10
A
11
D
12
C
13
E
14
E
15
a
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours