ads

RANKING QUIZ


1.       Sam ranked ninth from the top and thirty-eighth from the bottom in a class. How many students are there in the class?
(a) 45
(b) 46
(c) 47
(d) 48
(e) None of the above

2.       Ajay ranked sixteenth from the top and twenty-ninth from the bottom among those who passed an examination. Six boys did not participate in the competition and five failed in it. How many boys were there in the class?
(a) 40
(b) 44
(c) 50
(d) 55
(e) 58

3.       In a class of 60, where girls are twice that of boys, Kamal ranked seventeenth from the top. If there are 9 girls ahead of Kamal, how many boys are after him in rank?
(a) 3
(b) 7
(c) 12
(d) 23
(e) None of the above

4.       In a row of boys, A is thirteenth from the left and D is seventeenth from the right. If in this row A is eleventh from the right then what is the position of D from the left?
(a) 6th
(b) 7th
(c) 10th
(d) 12th
(e) None of the above

5.       Rohit is seventeenth from the left end of a row of 29 boys and Karan is seventeenth from the right end in the same row. How many boys are there between them in the row?
(a) 3
(b) 5
(c) 6
(d) Data inadequate
(e) None of the above

6.       In a row of forty children, P is thirteenth from the left end and Q is ninth from the right end. How many children are three between P and R if is fourth to the left of Q?
(a) 12
(b) 13
(c) 14
(d) 15
(e) None of the above

7.       In a class of 35 students, Kunal is placed seventh from the bottom whereas Sonali is placed ninth from the top. Pulkit is placed exactly in between the two. What is Kunal’s position from Pulkit?
(a) 9
(b) 10
(c) 11
(d) 13
(e) None of the above

8.       Richard is fifteenth from the front in a column of boys. There are thrice as many behind him as there were in front. How many boys are there between Richard and the seventh boy from the end of the column?
(a) 33
(b) 34
(c) 35
(d) Data inadequate
(e) None of the above

9.       Forty boys are standing in a row facing the North. Amit is eleventh from the left and Deepak is thirty-first from the right end of the row. How far will Shreya, who is third to the right of Amit in the row, be from Deepak?
(a) 2nd
(b) 3rd
(c) 4th
(d) 5th
(e) None of the above

10.    In a class, among the passed students, Amisha is twenty-second from the top and Sajal, who is 5 ranks below Amisha, is thirty-fourth from the bottom. All the students from the class have appeared for the exam. If the ratio of the students who passed in the exam to those who failed is 4 : 1 in that class, how many students are there in the class?
(a) 60
(b) 75
(c) 90
(d) Data inadequate
(e) None of the above

11.    In a queue, A is eighteenth from the front while B is sixteenth from the back. If C is twenty-fifth from the front and is exactly in the middle of A and B, then how many persons are three in the queue?
(a) 45
(b) 46
(c) 47
(d) 48
(e) None of the above

12.    In a row of girls, there are 16 girls between Priya and Natasha. Priya is thirty-second from the left end of the row. If Priya is nearer than Natasha to the right end of the row, then how far away is Natasha from the left end of the row?
(a) Data inadequate
(b) 14th
(c) 15th
(d) 16th
(e) None of the above

13.    In a row of girls facing North, Reena is 10th to the left of Pallavi, who is 21st from the right end, if Malini, who is 17th from the left end, is fourth to the right of Reena, how many girls are there in the row?
(a) 37
(b) 43
(c) 44
(d) Data inadequate
(e) None of the above

14.    In a row of boys, if A who is tenth from the left and B who is ninth from the right interchange their positions, A becomes fifteenth from the left. How many boys are there in the row?
(a) 23
(b) 27
(c) 28
(d) 31
(e) None of the above

15.    In a row of 40 boys, Satish was shifted 10 places to the right of Rohan and Kewal was shifted 10 places to the left of Vilas. If Vilas was twenty-sixth from the left and there were three boys between Kewal and Satish after shifting, what was the position of Rohan in the row?
(a) 10th from the right end
(b) 10th from the left end
(c) 39th from the right end
(d) Data inadequate
(e) None of the above




ANSWERS
1.
B
2.
D
3.
C
4.
B
5.
A
6.
C
7.
B
8.
C
9.
C
10.
B
11.
C
12.
C
13.
B
14.
A
15.
D
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours