ads



Directions (1-3): Study the information below and answer the given questions:
In a certain code
'money has mortal' is coded as ‘lo pe he';
'mortal on women' is coded as 'he zo kh';
'women in money' is coded as ‘kh ma lo'
and 'has bag mortal' is coded as 'pe sy he'.
1.       How will 'in the money' be coded?
(a) ma lo sy
(b) ma pe he
(c) lo he pe
(d) ma lo ki
(e) lo ma sy

2.       How will 'bag mortal on women' be coded?
(a) sy zo kh ma         
(b) he ma zo kh
(c) sy he pe lo            
(d) sy lo zo pe            
(e) None of the above

3.       What is the code for 'mortal'?
(a) pe                           
(b) he                           
(c) lo
(d) sy                            
(e) None of the above

Directions (4-8): Study the following information and answer the given questions:
In a certain code language,
'Global recession is problem first' is written as 'su zo ti ra mo',
'Recession that economics' is written as 'chi mo nic',
'Global economics going critical' is written as 'fa nic ti ye',
'Hiked rates critical grow' is written as 'phi ye koo da'   and 
'problem rates' is written  as 'su phi'.
4.       What is the code for 'first'?
a) su 
b) zo 
c) ra
d) Either zo or ra
e) None of the above

5.       What does 'fa' stand for?
a) Global 
b) critical  
c) economics
d) going  
e) Can't be determined

6.       Which of the following is the code for 'problem rates that grow'?
a) koo da phi chi 
b) phi su nr chi 
c) ti da zo chi
d) su phi chi pa
e) None of the above

7.       Which of the following is represented by the code 'mo ye su phi'?
a) economics is problem critical
b) recession that critical rates
c) problem recession critical rates
d) critical economics grow rates
e) None of the above

8.       Which of the following may be the code for 'world is more tough problem first'?
a) nic zo su ra mo pic
b) pic zo ra su vo bi
c) su pic ye zo ra fa
d) ti ra su chi mo zo
e) None of the above

Directions (9-13): Study the given information carefully and answer the given questions:
In a certain code language "find a good home" is written as "dn co he rh", "charity begins at home" is writen as " rh na ek sa", "find good charity store" is written as "na dn he ku" and " a store at station" is written as "co ek ku ze".(All codes are two letter only).
9.       What does the code 'ze' stand for in the given code language?
(a) good
(b) station
(c) find
(d) store
(e) begins

10.    What does the code for 'store' in the given code language?
(a) rh
(b) ek
(c) ku
(d) ze
(e) dn

11.    What does the code 'ek' stand for in the given language code?
(a) store
(b) at
(c) charity
(d) either 'find' or 'good'
(e) a

12.    In the given code language, which of the following possibly means 'find good food'?
(a) he dn ku
(b) rh dn he
(c) dn bk he
(d) ku ek na
(e) na rh ek

13.    What is the code for 'charity' in the given code language?
(a) na
(b) ku
(c) he
(d) rh
(e) dn

Directions (14-18): Study the following information carefully and answer the questions given below:
In a certain code language,
groom clothes is good’ is coded as ‘la pa zi ta’,
news clothes is groom’ is coded as ‘pa zi la sa’
designs is wins nice’ is coded as ‘na hi ga pa’, and 
groom colour are designs’ is coded as ‘zi mi jo ga’.
14.    How is ‘nice’ coded in the given code language?
(a) na    
(b) hi
(c) ga  
(d) Can’t be determined
(e) Other than those given as options

15.    What does ‘jo’ stand for?
(a) are  
(b) colour
(c) Either (a) or (b) 
(d) clothes

(e) Other than those given as options



ANSWER KEY

ANSWERS
1.
d
2.
e
3.
b
4.
d
5.
d
6.
e
7.
c
8.
b
9.
b
10.
c
11.
b
12.
c
13.
a
14.
d
15.
c
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours