ads
  1. Who won the Nobel Prize 2016 in Chemistry ? Ans : Jean-Pierre Sauvage, J Fraser Stoddart and Bernard L Feringa (For developing molecular machines).

  2. What is the name of India’s latest communication satellite which was successfully launched from the spaceport of Kourou in French Guiana ? Ans : GSAT-18.

  3. The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has given approval ONGC Videsh Limited (OVL) proposal to buy 11% stake in JSC Vankorneft. JSC Vankorneft is company of which country ? Ans : Russia.

  4. Who has been appointed as Chairman of Central Board of Direct Taxes (CBDT) ? Ans : Sushil Chandra.

  5. India and African Asian Rural Development Organization (AARDO) have signed an MoU for which segment ? Ans :  in the field of rural development.

  6. Who became the first Indian to be inducted in the Hall of Fame of International Astronautical Federation (IAF) ? Ans : Udupi Ramachandra Rao (Former ISRO Chairman).

  7. The first edition of the World Sustainable Development Summit 2016 held at which place ? Ans : New Delhi.

  8. Who is the Union Minister of Agriculture & Farmers Welfare of India ? Ans :  Shri Radha Mohan Sing.

  9. Name the pan-India electronic trading portal which networks the existing APMC (agricultural produce market committee) mandis to create a unified national market for agricultural commodities. Ans : E-National Agriculture Market (NAM).

  10. Who is the President of World Bank ? Ans : Dr. Jim Yong Kim.

    For more refer to our Daily Current affairs Section

ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours