ads

Daily Current Affairs For Bank and other Exams : 4 October 2016

  1. Which are the states of India to become first open defecation free states  in urban areas ? Ans : Gujarat & Andhra Pradesh.

  2. Objective of the Swachh Bharat Mission is to make India clean and open defecation free by which year ? Ans : 2019.

  3. Which state has become the first state in India to implement Direct Benefit Transfer (DBT) for Kerosene ? Ans : Jharkhand.

  4. French aerospace company Dassault Aviation has signed with which Indian company to set up a joint venture in aerospace ? Ans : Anil Ambani Reliance Group.

  5. Who has become the first Indian woman to be appointed as Chevalier de l’Ordre National du Mérite (Knight in the National Order of Merit) by the French government ? Ans : Prajna Chowta (Film-maker and elephant researcher).

  6. Who is the Prime Minister of Singapore ? Ans : Lee Hsien Loong.

  7. What has become important rule for purchasing insurance policies in India from 1 October 2016? Ans : To have an e-insurance account.

  8. Who is the Union Minister of Health and Family Welfare ? Ans : Shree J.P.Nadda.

  9. Under which project of Indian Railways measures are being taken to raise average speed of both passenger carrying trains and freight carrying trains ? Ans : Mission Raftaar.

  10. What has been developed to create an inventory of all bridges in the country and rate their structural condition so that timely repair and rehabilitation work can be carried out based on the criticality of the structure. Ans : Indian Bridge Management System (IBMS).

  11. At which place International Buddhist Conclave-2016 sessions were started ? Ans : Sarnath, Uttar Pradesh.
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

1 comment so far add yours

Karthika Qpt said...

Thank you for sharing good contents.It's really helpful for me to learn good topics and various gk.