ads

1. International Day for Non-Violence is celebrated worldwide on which day ? 
Ans : 2 October.
2. Under Income Disclosure Scheme (IDS) what amount of disclosure being made till 30th September 2016? 
Ans : Rs 65,250 Crore
3. What was the name of the scheme of one-time opportunity provided by Income Tax Department to come clean by declaring one’s black money under the 4 month window which ended on 30th September 2016. ? 
Ans : Income Disclosure Scheme (IDS)
4. Under Income Disclosure Scheme (IDS) what percentage of Income Tax one has to pay by declaring one’s black money ? 
Ans : 45% of declared amount and penalty
5. Ashok Chawla committee has been constituted by central government to examine various issues related to which sector? 
Ans : audit firms
6. Who is the Chief Minister of Arunachal Pradesh ? 
Ans : Pema Khandu
7. Which place has got the Cleanest Tourist Destination 2016 honour by Union Ministry of Tourism ? 
Ans : Gangtok, Sikkim
8. Who has been appointed as the Chairman of 4-member Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) ? 
Ans : M.S. Sahoo
9. Who has become the first Indian to complete the Spartathlon, also known as the “world’s toughest race” ? Ans :  Kieren Dsouza (from Bengaluru)
10. Which 900 year old world heritage site got the “Cleanest Iconic Place” award at the Indian Sanitation Conference (INDOSAN) 2016 ? 
Ans : Rani ki Vav (Gujarat)
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

1 comment so far add yours

Karthika Qpt said...

Good Gk for All Exam very nice and Useful.. Thanks for Update