ads
The Provisional CGL Tier-1 Exam Answers keys to ensure the candidates about the actual Answers key to relate the Answers shall be provided within 15 days of the Exam, aspirants who appeared in the Exam by following the stated links Coaching Institutes consisting. We at take utmost care in updating the correct source/ accessed links of answer keys. On the basis of score obtained from these answer keys candidates may make the strategy for the CGL Tier 2 Preparation from.



एसएससी CGL 2016: – 7th SEPTEMBER: – पूछे जाने वाले प्रश्नों

पहली पारी (Morning Shift) 

  1. Name the Book written by panini? Ans. Asthadhayi
  2. NTPC is related to which field? Ans. Power Development
  3. First Muslim mayor of London? Ans. Sadiq Khan
  4. Pankaj adwani related to which sport? Ans. Billiards
  5. Pressure measured by which meter? Ans. Barometer
  6. Bauxite used in which industry? Ans. Aluminium industry
  7. Khizr Khan was the founder of which dynasty? Ans. Sayyid Dynasty
  8. Black soil another name is? Ans. Regur Soil
  9. What are the scheduled bank? Ans. Bank listed in the schedule of RBI.
  10. Which instrument is used to measure humidity? Ans. Hygrometer
  11. Lady ratan tata award is given in which fields? Ans. Medical
  12. How thermal electricity is generated? Ans. Coal heat is used to produce water steam
  13. Newly form president in brazil? Ans. Michel Temer
  14. What happens After corrosion weight of Iron? Ans. Increases

एसएससी CGL 2016: – 7th SEPTEMBER: – पूछे जाने वाले प्रश्नों

 SECOND पारी (AFTERNOON Shift)

  • 1. First Indian in British House Commons? Ans: Mr Dadabhai Naoroji
  • 2. Which of the following joints bones and muscles? Ans: Tendon
  • 3. Bhakra Nangal Dam on which river? Ans: Satluj
  • 4. Wind blowing in one direction over rocks makes? Ans:
  • 5. Great Wall of China is constructed in which regime? Ans: Qin Shi Huangdi
  • 6. Where is Chabahar? Ans: Iran
  • 7. Many solar cells connected? Ans: Soar panel
  • 8. First Post Office ATM is in? Ans: Visakhapatnam
  • 9. Does sphygmometer measure pressure in which part? Ans: Blood pressure
  • 10. Is Wheeler island in? Ans: Odisha
  • 11. Dipa Karmakar related to which sport? Ans: Gymnast
  • 12. If the budget proposal was rejected in the state assembly then? Ans:
  • 13. Indian Nationality is given by which department? Ans:
  • 14. Commercially utilised energy resource? Ans: Natural Gas

SSC CGL Asked Questions of 7th Sept 2016



Meanwhile, refer the SSC CGL Asked Questions of 07/09/2016 for First/ Second/ Third Shifts.

1.What is the theme of Rio Olympics,2016?

Ans: World Peace and Environment

2. Longest railway lines in the world connect which two places?
Ans: Moscow-Vladivostok

3. On 7th May 2015, the Indian Parliament passed the 119th constitutional amendment Bill 2013, which now after the assent of the President will enter into the statute book as Constitution 100th Amendment Act 2015 related to?

Ans: India and Bangladesh share a 4,096 km land boundary covering in the states of West Bengal, Assam, Tripura, Meghalaya and Mizoram.

4. How is the Lok Sabha Speaker removed in India?
Ans: By voting ( More than 50% is required)

5. What proteins are present in milk?

Ans: Casein

6. Goitre disease is caused due to deficiency of which minerals?
Ans: Iodine

7. What constitutes sedition, under the Indian Penal Code?
Ans: Section 124-A

8. In Weil’s Disease, the affected organ is?

Ans: Kidney

9. Quit India movement started in which city by Mahatma Gandhi?
Ans: Bombay

10. Shearer Award for which games?

Ans: Football

11. Which country wins the Hockey World Cup, 2016?

Ans: Australia

We will update more Asked questions very soon….
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours