ads

Directions (1-6): Study the following information carefully and answer the questions given below:
1.       K is sister of R, J is married to N, V is grandmother of U.
2.       P is father of Z, J is married to only brother of P
3.       K has only two children one is daughter and one is son.
4.       S is granddaughter of M, who is father of R. Z's maternal uncle R has only one child U.
5.       T and Z are cousins.

1.       How is V related to Z?
a) Mother 
b) Aunt 
c) Grandmother 
d) Cannot be determined 
e) Sister

2.       How is S related to T?
a) Brother 
b) Cousin 
c) Sister 
d) Father 
e) Daughter–in–law

3.       How is J related to S?
a) Mother 
b) Sister 
c) Grandmother 
d) Aunt 
e) Cannot be determined

4.       Which of the following statements is definitely true?
a) U is granddaughter of V. 
b) T is son of J.
c) N is maternal uncle of S. 
d) R is brother–in–law of P.
e) V is father–in–law of P.

5.       How is T related to N?
a) Son
b) Daughter
c) Nephew
d) Cousin
e) Either (a) or (b)

6.       How is M related to S?
a) Grandfather
b) Grandmother
c) Mother
d) Granddaughter
e) Grandson

7.       If X is brother of Son of Y’s son, then how is X related to Y? 
(a) Brother 
(b) Cousin
(c) Grandson
(d) Son 
(e) None of the above

8.       Given that
1.       A is the mother of B;
2.       C is the son of A;
3.       D is the brother of E;
4.       E is the daughter of B. 

The grandmother of D is.......?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) E
(e) None of the above

9.       A, B and C are sisters. D is the brother of E and E is the daughter of B. how is A related to D?
(a) Sister 
(b) Cousin 
(c) Niece 
(d) Aunt
(e) Father

10.    A and B are married couple. X and Y are brothers. X is the brother of A. how is Y related to B? 
(a) Brother-in-law 
(b) Brother 
(c) Cousin 
(d) Can’t be determine
(e) None of the above

11.    Deepak has a brother Anil. Deepak is the son of Prem. Bimal is Prem’s father. In terms of relationship, what is Anil of Bimal? 
(a) Son
(b) Grandson
(c)  Brother 
(d) Grandfather 
(e) None of the above

12.    B is the husband of P. Q is the only grandson of E, who is the wife of D and mother-in-law of P. How is B related to D?  
(a) Nephew 
(b) Cousin 
(c) Son-in-law 
(d) Son
(e) None of the above

13.     Given that
I.                    F is the brother of A,
II.                  C is the daughter of A,
III.               K is the sister of F,
IV.                G is the brother of C.
Who is the uncle of G?
(a) A 
(b) C
(c) F
(d) K
(e) None of the above

14.    A is the uncle of B, who is the daughter of C and C is the daughter-in-law of P. How is A related to C?
(a) Brother
(b) Son
(c) Son-in-law 
(d) Data inadequate 
(e) None of the above

15.    P’s father is Q’s son. M is the paternal uncle of P and N is the brother of Q. How is Q related to N?
(a) Brother  
(b) Nephew 
(c) Cousin 
(d) Either brother or sister
(e) None of the above





ANSWER---------------------

1-C
2-B
3-D
4-D
5-E
6-B
7-C
8-A
9-D
10-A
11-B
12-D
13-C
14-A
15-D

ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours