ads

Directions: In each of the following questions, a number series is given with one term missing. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.


1. 1, 9, 25, 49, ?, 121 
(a) 64   (b) 81   (c) 91   (d) 100

2. 4,7, 12, 19, 28, ?
(a) 30   (b) 36   (c) 39   (d) 49

3. 11, 13, 17, 19, 23, 25, ?
(a) 26   (b) 27   (c) 29   (d) 37

4.6, 12, 21, ?, 48
(a) 33   (b) 38   (c) 40   (d) 45

5. 2, 5, 9, ?. 20, 27
(a) 14   (b) 16   (c) 18   (d) 24

6.6, 11,21,36,56, ? 
(a) 42   (b) 51   (c) 81   (d) 91

7. 10, 18, 28, 40, 54, 70, ?
(a) 85   (b) 86   (c) 87   (d) 88

8. 120,99, 80,63,48, ?
(a) 35   (b) 38   (c) 39   (d) 40

9. 22, 24, 28, ?, 52, 84
(a) 36   (b) 38   (c) 42   (d) 46

10. 4832, 5840, 6848, ?
(a) 7815 (b) 7846 (c) 7856 (d) 7887

11. 10, 100, 200, 310, ?
(a) 400 (b) 410 (c) 420 (d) 430

12. 1, 2, 3, 5, 8, ?
(a) 20   (b) 12   (c) 13   (d) 15

13. 28,33,31,36, ?, 39
(a) 32   (b) 34 (c) 38   (d) 40

14. 125, 80, 45, 20, ?
(a) 5     (b) 8     (c) 10   (d) 12

15. 1, 5,13, 25, 41,?
(a) 51   (b) 57   (c) 61   (d) 63 



ANSWERS-----------------------

1) b
2) c
3) c
4) a
5) a
6) c
7) d
8) a
9) a
10) c
11) d
12) c
13) b
14) a
15) c







ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours