ads

Q 1 : Which of these is a documented hoax virus?
A: McDonalds screensaverB: Alien.worm
C: Merry XmasD: Adolph
Answer : A
Q 2 : What is FMD?
A: FastEthernet Measuring DeviceB: Flashing Media Diode
C: Fluorescent Multi-Layer DiscD: Flash Media Driver
Answer : C
Q 3 : What does ICMP stand for?
A: Internet Connection Modem ProtocolB: Intranet Control Message Program
C: Internal Conflict Management ProgramD: Internet Control Message Protocol
Answer : D
Q 4 : What is RISC?
A: Remodeled Interface System ComputerB: Remote Intranet Secured Connection
C: Runtime Instruction Set CompilerD: Reduced Instruction Set Computer
Answer : D
Q 5 : The first graphical browser for the WWW was named:
A: NetscapeB: Veronica
C: MosaicD: Explorer
Answer : C
Q 6 : What is a MAC?
A: A Computer made by AppleB: Memory Address Corruption
C: Mediocre Apple ComputerD: Media Access Control
Answer : D
Q 7 : What is the Websites code for the country United Kingdom?
A: GBB: UK
C: END: EG
Answer : B
Q 8 : What is the World Wide Web?
A: A computer gameB: A software program
C: The part of the Internet that enables information-sharing via interconnected pagesD: Another name for the Internet
Answer : C
Q 9 : In 1983, which person was the first to offer a definition of the term ‘computer virus’?
A: McAfeeB: Smith
C: CohenD: Norton
Answer : C
Q 10 : According to CNN, how much did Internet traffic increase between 1994 and 1996?
A: Two timesB: Five times
C: Ten timesD: Twenty-five times
Answer : D
Q 11 : What is the Websites code for the country Mongolia?
A: MNB: ML
C: MGD: MO
Answer : A
Q 12 : The abbreviation URL stands for:
A: User Regulation LawB: Unknown RAM Load
C: Uniform Resource LocatorD: Ultimate RAM Locator
Answer : C
Q 13 : Which of the following is not a part of the Internet?
A: World Wide WebB: Email
C: CD-ROMD: HTTP
Answer : C
Q 14 : What is a spider?
A: A computer virusB: A program that catalogs Web sites
C: A hacker who breaks into computer systemsD: An application for viewing Web sites
Answer : B
Q 15 : ARPANET, the precursor to the Internet, was developed by:
A: FAAB: Department of Defence
C: NATOD: UART
Answer : B
Q 16 : What is the Websites code for the country Colombia?
A: COB: CM
C: CLD: CB
Answer : A
Q 17 : The IBM PC-XT was the first to include a hard drive. What was the capacity of this disk?
A: 20 MBB: 1.44 MB
C: 10 MBD: 750 KB
Answer : C
Q 18 : In what year did the Symantec Corporation first release Norton Antivirus?
A: 1990B: 1995
C: 1988D: 1997
Answer : A
Q 19 : The first web server was built in:
A: 1990 in Geneva, SwitzerlandB: 1985 in Berkeley, California
C: 1988 in Cambridge, MassachusettsD: 1947 in Berningham, UK
Answer : A
Q 20 : What is the Websites code for the country Spain?
A: SIB: SP
C: ESD: SN
Answer : C
ads
Share To:

IBTS INSTITUTE

India's Leading Institution for Competitive Exams in Chandigarh visit www.ibtsindia.com

Post A Comment:

0 comments so far,add yours